Spelers misbruiken emotes in Blackout-modus Call of Duty: Black Ops 4 | Gamer.nl

Spelers misbruiken emotes in Blackout-modus Call of Duty: Black Ops 4 | Gamer.nl

De emotes in Call of Duty: Black Ops 4 worden gebruikt in de Blackout-modus van de game om andere spelers te slim af te zijn.

Wanneer een emote wordt geactiveerd in de Blackout-modus, schakelt de camera kort naar de derde persoon, zodat spelers de emote die ze net hebben gebruikt kunnen zien. Daarbij kan de camera rondgedraaid worden.

Spelers van de Blackout-modus maakten hier al snel misbruik van. Op die manier is het namelijk mogelijk om bijvoorbeeld achter muren te kijken en zo een veel beter beeld van de omgeving en de locatie van tegenstanders te krijgen. Dit wordt 'emote peeking' genoemd en wordt nu ma aal gedaan in Black Ops 4.

Ontwikkelaar Treyarch laat op Reddit weten dat men hier iets tegen gaat doen. Er komen twee versies van Blackout: eentje waarin de emotes zoals nu werken en een versie voor competitieve wedstrijden waarin de camera vaststaat.

Uitgever Activision laat tevens weten dat Call of Duty: Black Ops 4 de bestverkochte digitale release op dag één is in de geschiedenis van de uitgever. Daarmee verbreken de digitale verkopen van Black Ops 4 die van de Call of Duty-game van vorig jaar, WW2.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou