Spelers maken zich zorgen om machine learning-cheats op console

Spelers maken zich zorgen om machine learning-cheats op console

Een nieuw programma gebruikt machine learning om vals te spelen in multiplayergames op console.

Dat meldt het Twitter-kanaal Anti-Cheat Police Department (via Eurogamer), dat vaker nieuwe cheatmethoden aan het licht brengt. De nieuwe methode gebruikt informatie van een capturecard om te leren reageren op vijanden in shooters. Daarbij hoeft de speler slechts in de richting van een vijand te richten, waarna het programma de juiste handeling uitvoert.

De methode is nieuw voor consoles, waarop het lastiger is om cheatprogramma's te installeren. Daarmee is het ook lastiger voor ontwikkelaar om cheaters te ontdekken en te weren uit online games.

In games als Call of Duty Warzone zijn cheaters nog altijd een groot probleem. Sinds lancering van de game verbande ontwikkelaar Raven Software een half miljoen spelers.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Als je cheat in een online game dan ben je toch wel zo'n verschrikkelijke zielenpoot. Ik snap niet dat de markt hiervoor zo groot is. Wat een trieste kneus ben je dan.

0

@The_Stifmeister Dat je een keer cheat, in je tienerjaren, vaak om je vrienden een keer te irriteren.. Dat snap ik ergens nog wel. Maar dat er zo'n markt omheen ontstaan is, dat begrijp ik totaal niet. Vooral ook omdat er mensen zijn die er blijkbaar plezier aan beleven om zo te spelen. Totaal onbegrijpelijk.

0

@The_Stifmeister De makers van cheats snap ik nog wel. Het is naturulijk een behoorlijke technische uitdaging om de game zo te modificeren dat dit kan. Vroeger was het een text-file editen of een simpele dll injectie, dat is al lang niet meer. Als je dan zelf cheat in een online game vind ik je wel echt zielig inderdaad.

0

@-it- Gast waar heb je het over? Als je een technische uitdaging wilt dan zijn er talloze manieren om dit te vinden tov dit soort onzin.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@The_Stifmeister Ik denk dat dit veel gebeurt onder streamers, die graag aan hun volgers willen laten zien hoe goed ze in de game zijn.

0

Maar je kan toch niet zomaar files installeren op je console? Bedoel anders kan je ook copied games spelen en dat kan een console maker toch weer herkennen zodat je een van krijgt? Pc ander verhaal denk ik maar consoles dus ook nu???

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou