'Spelers kunnen transgender personages creëren in Hogwarts Legacy'

'Spelers kunnen transgender personages creëren in Hogwarts Legacy'

Spelers kunnen een transgender personage creëren in Harry Potter-game Hogwarts Legacy. Dat meldt href="https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-03-02/harry-potter-video-game-will-allow-for-transgender-characters" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Bloomberg</a>.

Bij het opstarten van de game krijgen spelers de optie om verschillende soorten stemmen te kiezen, ongeacht het lichaamstype. Ook krijgen ze de optie of ze aangesproken willen worden als 'tovenaar' of 'tovenares'.

Volgens anonieme medewerkers zijn de opties een tegenreactie op transfobische opmerkingen van Harry Potter-bedenker J.K. Rowling, die vorig jaar daardoor in opspraak kwam. Het management van studio Avalanche Software en Warner Bros. zou zich eerst hebben verzet tegen de transgender opties en eventuele transgender-personages, maar zou uiteindelijk hebben toegegeven aan dat eerste.

Recent kwam de game wederom in opspraak omdat lead designer Troy Leavitt aanhanger zou zijn van Gamergate, een anti-progressieve beweging binnen de game-industrie.

Harry Potter: Hogwarts Legacy verschijnt in 2022 voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en pc.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou