Spelers bekritiseren prijzen van items in Fallout 76 | Gamer.nl

Spelers bekritiseren prijzen van items in Fallout 76 | Gamer.nl

Spelers van Fallout 76 hebben hun onvrede geuit over de prijzen van de zogenoemde Atom Shop. De negatieve feedback kwam tot een hoogtepunt naar aanleiding van de tijdelijke actie waarin items met een kerstthema aangeschaft kunnen worden.

In de Atom Shop kunnen spelers cosmetische voorwerpen kopen die verder niet van invloed zijn op de gameplay van Fallout 76. Kort geleden verschenen er nieuwe cosmetische items in de winkel, waaronder outfits, emotes en een groot bord. De prijzen van deze items worden volgens vele spelers als te hoog beschouwd.

Zo kost de outfit-bundel 2.000 Atoms, wat omgerekend ongeveer twintig euro kost. De emote-bundel is verkrijgbaar voor 1.200 Atoms, waarvoor spelers ongeveer vijftien euro moeten uitgeven om 300 Atoms te behouden. Het grote bord kan aangeschaft worden voor 1.400 Atoms, waarvoor eveneens ongeveer vijftien euro uitgegeven moet worden.

Fallout 76
Fallout 76
Fallout 76

Deze prijzen schieten bij veel spelers in het verkeerde keelgat. Zo wordt er op Reddit veel negatief gesproken over de hoge prijzen van de items. De kritiek is vooral ontstaan, doordat de prijzen van de individuele items de helft bedragen van de prijs bij de volledige games. Bij sommige retailers wordt Fallout 76 al voor minder dan dertig euro aangeboden.

Fallout 76

Een andere reden waarom spelers niet tevreden zijn met de prijzen in Fallout 76 is, omdat er na het uitspelen van de game bijna geen opties meer zijn om Atoms te verdienen zonder echt geld uit te geven. Daarnaast wordt de relevantie van de betreffende items hevig bekritiseerd door spelers: "Deze kerstman-outfit is relevant voor minder dan twee weken. KOM OP BETHESDA! Fallout 76 wordt bij sommige retailers voor maar zesentwintig dollar verkocht!", aldus Reddit-gebruiker lucky5150.

Fallout 76 wordt sinds de lancering al om meerdere redenen bekritiseerd. Zo werd er kritiek geuit op het retourbeleid, opvallende bugs, en misleidende omschrijving bij een speciale editie van de game met een canvas tas.

Fallout 76 is verkrijgbaar voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou