Speler ontdekt 'Minus World' in The Legend of Zelda

Speler ontdekt 'Minus World' in The Legend of Zelda

Een speler heeft een zogenoemde 'Minus World' ontdekt in de originele The Legend of Zelda. Deze verborgen wereld werd ontdekt nadat de speler in kwestie de code van de game had aangepast waardoor Link de grens van de speelbare wereld kon overschrijden.

De speler legt op zijn YouTube-kanaal SKELUX uit hoe hij zes uur bezig was om de code zodanig aan te passen dat zijn personage de grens van de speelbare wereld kon verleggen. Deze zogenoemde Minus World werd al eerder ontdekt in Super Mario Bros. Dit verborgen gebied fungeert in veel gevallen als opslagruimte van overige data. Bij The Legend of Zelda is de Minus World niet te betreden voor de normale speler door het gebruiken van een zogenoemd hexadecimaal systeem die de positie van Link bepaalt.

Binnen dit systeem kunnen er coördinaten worden vastgelegd met cijfers die aan horizontaal en verticaal kunnen variëren van nul tot en met zestien. Dit biedt de mogelijkheid om het grid van het speelveld uit te breiden tot een grootte van zestien bij zestien blokken. In The Legend of Zelda is er echter voor spelers slechts de mogelijkheid om op een grid van maximaal zestien bij acht blokken te spelen. Dit betekent dat de andere helft van het bestaande grid niet toegankelijk is voor de normale speler en wordt gebruikt als opslagruimte voor overige data van de game.

Watch on YouTube

Spelers kunnen normaliter dit gebied niet betreden, doordat ontwikkelaars door middel van het hexadecimale systeem de coördinaten van de Minus World hebben ingesteld met negatieve cijfers. Wanneer de speler probeert de grens te overschrijden van de normale wereld wordt er een negatief getal gedetecteerd in de coördinaten. Dit heeft tot gevolg dat spelers weer automatisch worden teruggezet naar een locatie op de speelbare wereld. Nu is SKULEX na het aanpassen van de code erin geslaagd met Link het verborgen gebied te betreden zonder automatisch teruggezet te worden.

In de video is te zien wat er zich allemaal afspeelt in de Minus World. Het is met name opvallend dat veel vijanden er anders uitzien en handelen door middel van meerdere glitches. Daarnaast is te zien dat voorwerpen op willekeurige locaties zijn geplaatst, maar biedt tegelijkertijd de mogelijkheid om met Link zonder al te veel problemen zich te verplaatsen in het verborgen gebied. Met de video maakt de speler duidelijk dat er veel meer oude games zijn die een Minus World bevatten.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

ik zou een maand geleden nog gezegd hebben "6 uur?! die gozer is gek!" maar heb een paar weken terug mijn witcher 3 gemod tot perfectie (in mijn vakantie) en was er toch een aantal dagen mee bezig haha (ben eigenlijk niet zo van het modden dus ben er vrij verbaasd over!)

0

Na de video is SKELUX verkeerd gespeld...

0

Aanbevolen voor jou