De game werd in 2007 aangekondigd voor PC en Xbox 360 en ontwikkelaar Funcom heeft een Xbox 360-versie nog wel in ontwikkeling. Het is echter nog niet zeker dat deze ooit in de winkels terecht zal komen. "We richten ons momenteel op de PC-versie. Dat is onze primaire markt en we willen dat dat die versie zo goed mogelijk wordt. [Een spelcomputerversie] is niet iets waar we nu op focussen. Ik denk dat dat alleen gaat gebeuren als The Secret World [op PC] een groot succes blijkt. We willen wel dingen doen op andere platformen. We willen het universum uitbreiden."

Ander spel

Tornquist benadrukt dat een eventuele spelcomputergame anders zal zijn dan de PC-versie. "Ik denk niet dat console-gamers die op de bank zitten voor een grote televisie exact dezelfde games willen spelen als op hun PC met muis en toetsenbord. Dat werkt niet. Je moet een andere gameplayervaring creëren. Je kunt de setting hetzelfde houden, je kunt dezelfde filosofieën hebben, de zelfde basissystemen. Maar je moet echt een ander spel maken. Hoe anders dat moet zijn, is moeilijk te zeggen."

The Secret World-ontwikkelaar Funcom was eerder ook verantwoordelijk voor de MMORPG Age of Conan. Hoewel die game ook aanvankelijk was aangekondigd voor Xbox 360, is Age of Conan uiteindelijk alleen verschenen voor PC.

The Secret World

The Secret World moet zich in een moderne wereld afspelen die veel lijkt op het echte leven, maar toch vreemde unieke eigenschappen heeft. Zo zit de game vol met geheimzinnige wezens en ondergrondse mysteries. De game is aangekondigd op PC en Xbox 360, maar Funcom is daar niet helemaal duidelijk over: "We richten ons nu op de PC-versie, maar we houden onze opties open voor andere platforms."