Privacy-update voor Steam betekent het einde voor Steam Spy | Gamer.nl

Privacy-update voor Steam betekent het einde voor Steam Spy | Gamer.nl

Nieuwe privacy-instellingen op Steam zorgt ervoor dat gebruikers hun spellen en speeltijden geheim hebben staan, tenzij ze dit aanpassen.

Op Steam is de privacy settings-pagina aangepast. Het is nu mogelijk om in te stellen wie welke spellen kan zien er in de bibliotheek en wishlist van een gebruiker staan. Bovendien kunnen spelers data over hoeveel uur ze spellen gespeeld hebben voor zichzelf houden. " Nu hoef je niet meer te doen alsof het een bug is als vrienden opmerken dat je ruim vierduizend uur hebt gestoken in Ricochet" merkt Steam op.

Ook werkt Steam aan een nieuwe 'onzichtbaar'-modus, waarmee spelers kunnen verbergen dat ze online zijn. In offline-modus zien andere spelers jouw profiel als offline, maar blijven alle opties zoals het bekijken van de vriendenlijst en het sturen van berichten beschikbaar. "Op deze manier kunnen Steam-gebruikers sociaal zijn op hun eigen termen." De bèta voor deze modus komt "binnenkort".

Gevolgen voor statistiek-trackers

Steam Spy, een populaire website die Steam-statistieken bijhoudt, laat echter weten dat ze door deze veranderingen moeten sluiten. Steam Spy was afhankelijk van het feit dat informatie openbaar is tenzij spelers dat zelf aanpa en. Nu is echter het tegenovergestelde waar. In de standaardinstelling staat alles op "alleen zichtbaar voor vrienden", waardoor Steam Spy niet bij de data kan.

Steam Spy bracht vaak intere ante informatie zoals het feit dat Far Cry 5 al een half miljoen keer verkocht is op Steam.

Het lijkt erop dat een andere website voor Steam-statistieken, AStats, ook niet bij de gegevens kunnen. Informatie zoals welke spellen er in het bezit zijn van bepaalde spelers zijn niet meer te bereiken, mogelijk door de nieuwe privacy-instellingen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou