De game moet eenmalig voor 44,99 euro gekocht worden en komt met 30 dagen speeltijd. Daarna kan er voor 12,99 euri per maand verder gespeeld worden. In plaats van dit bedrag kan de speeltijd echter ook gekocht worden met in-game goud. Met dit goud kunnen spelers C.R.E.D.D. van andere spelers kopen, waarmee speeltijd aangeschaft kan worden.

C.R.E.D.D. is goed voor 30 dagen speeltijd en kan op het veilinghuis van WildStar gekocht worden. Dat moeten spelers echter met echt geld doen, voordat ze dit door kunnen verkopen aan een andere speler. C.R.E.D.D. kost EUR16,99.
Het verkopen van C.R.E.D.D. is dus een legale manier voor spelers om goud te kopen in het spel en tegelijk voor anderen een manier om hun speeltijd te verdienen zonder de portemonnee te hoeven trekken.

Spelers die van hun echte geld C.R.E.D.D. kopen om dit weer door te verkopen aan andere spelers en er in-game goud voor krijgen, doen dit volgens de makers om een goede reden. Met in-game goud kunnen niet alleen standaard uitgaven, zoals materialen om te craften en uitrustingen, gekocht worden. Ook is de ontwikkelaar van plan om veel dingen beschikbaar te maken voor spelers, zoals voertuigen en uitbreidingen voor spelershuizen.

Volgens de ontwikkelaar bepaalt de vraag en aanbod de prijs van C.R.E.D.D. en beslist dit dus uiteindelijk ook of het mogelijk is om alleen met in-game goud een volledig abonnement te betalen. Het spel komt ergens in 2014 beschikbaar.