Rom-hack combineert Zelda: A Link to the Past en Super Metroid | Gamer.nl

Rom-hack combineert Zelda: A Link to the Past en Super Metroid | Gamer.nl

Fans kunnen nu aan de slag met een game die The Legend of Zelda: A Link to the Past en Super Metroid combineert. Dit wordt gedaan met behulp van een rom-hack.

Dankzij dit fanproject kunnen spelers wi elen tu en de werelden van Zelda- en Metroid-games voor SNES in een enkel spel. De mod bouwt voort op een eerder gemaakte A Link to the Past-randomizer die de locatie van elk item in Hyrule verwi elt, zodat er een extra dimensie aan de moeilijkheid wordt gegeven. Speedrunners worden hierdoor geforceerd om A Link to the Past in een andere volgorde te spelen.

Nu is deze randomizer uitgebreid, zodat het de twee games combineert en spelers dus plots getransporteerd worden van de ene naar de andere game.

De rom-hack is deze week uitgebracht en is hier te downloaden. Het enige wat geïntere eerden moeten doen is de eigen roms van A Link to the Past en Super Metroid uploaden. Het programma doet de rest en combineert de twee games.

In een interview met Kotaku vertelt Thomas “Total” Backmark dat de randomizer ontstond als een grap tu en vrienden. De software-ontwikkelaar uit Zweden was in gesprek met zijn speedrunner-vrienden toen het idee ontstond. Hij was geïntrigeerd en ging aan de slag. Zo stuitte hij op het feit dat de twee games op een totaal andere manier zijn gecodeerd. Backmark legt uit dat de geheugenbank van de Super Nintendo is opgedeeld in 256 segmenten. Beide games maken gebruik van totaal andere groeperingen van deze segmenten. Hierdoor is het mogelijk de game op zo een manier te combineren waardoor een volwaardige game ontstaat.

Backmark heeft aan de speedrunner-community gevraagd om zijn cro over te spelen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou