Nieuws
Zelda: A Link to the Past en Super Metroid

Rom-hack combineert Zelda: A Link to the Past en Super Metroid

En een Randomizer gooit alles door elkaar

Geschreven door Pablo Bool op
Fans kunnen nu aan de slag met een game die The Legend of Zelda: A Link to the Past en Super Metroid combineert. Dit wordt gedaan met behulp van een rom-hack.

Dankzij dit fanproject kunnen spelers wisselen tussen de werelden van Zelda- en Metroid-games voor SNES in een enkel spel. De mod bouwt voort op een eerder gemaakte A Link to the Past-randomizer die de locatie van elk item in Hyrule verwisselt, zodat er een extra dimensie aan de moeilijkheid wordt gegeven. Speedrunners worden hierdoor geforceerd om A Link to the Past in een andere volgorde te spelen.

Nu is deze randomizer uitgebreid, zodat het de twee games combineert en spelers dus plots getransporteerd worden van de ene naar de andere game.

De rom-hack is deze week uitgebracht en is hier te downloaden. Het enige wat geïnteresseerden moeten doen is de eigen roms van A Link to the Past en Super Metroid uploaden. Het programma doet de rest en combineert de twee games.

In een interview met Kotaku vertelt Thomas “Total” Backmark dat de randomizer ontstond als een grap tussen vrienden. De software-ontwikkelaar uit Zweden was in gesprek met zijn speedrunner-vrienden toen het idee ontstond. Hij was geïntrigeerd en ging aan de slag. Zo stuitte hij op het feit dat de twee games op een totaal andere manier zijn gecodeerd. Backmark legt uit dat de geheugenbank van de Super Nintendo is opgedeeld in 256 segmenten. Beide games maken gebruik van totaal andere groeperingen van deze segmenten. Hierdoor is het mogelijk de game op zo een manier te combineren waardoor een volwaardige game ontstaat.

Backmark heeft aan de speedrunner-community gevraagd om zijn crossover te spelen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Battlefield V wordt volgende week onthuld via livestream Shenmue 3 uitgesteld naar 2019
0

Reacties op: Rom-hack combineert Zelda: A Link to the Past en Super Metroid

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.