Een camera die in een klein apparaat dat aan de onderkant van de televisie wordt gekoppeld, zorgt er voor dat de bewegingen van het gehele lichaam worden vastgelegd. Daarnaast registreert een microfoon je stem.

Milo

Twee personen die al werken aan games voor Project Natal zijn regisseur Stephen Spielberg en Peter Molyneux van Lionhead Studios. Laatstgenoemde is op dit moment bezig met een game waarin je gesprekken en interactie kunt aangaan met een virtueel personage genaamd Milo. Dit personage reageert op alles wat jij doet en kan de emotie van je gezicht aflezen. Dit moet er voor zorgen dat je een hechte band met deze jongen krijgt. De game wordt achter gesloten deuren aan een selectie journalisten getoond.

Andere toepassingen

Tevens werden er vele andere voorbeelden van games die gebruik kunnen maken van Project Natal getoond. Zo werd een gezin getoond dat kon voetballen zonder bal, kon racen zonder stuur en een schilderij kon maken zonder kwast. Ook kan er door simpelweg de hand te bewegen door het menu van de Xbox 360 gebladerd worden en kan de camera spelers herkennen en zo iemand automatisch inloggen op Xbox Live.

Het is nog niet duidelijk wanneer we Project Natal in de winkels kunnen verwachten. Wel maakte Microsoft duidelijk dat de accessoire op elke Xbox 360-console in het heden en in de toekomst zal werken.