Sony heeft zojuist PSP Plus aangekondigd, waarmee het mogelijk is bepaalde PSP-games met een DualShock 3 te spelen.

Om deze optie te bewerkstelligen, moet je de PSP aan de tv koppelen (wat alleen gaat met de 2000- en 3000-modellen die een AV-output hebben) en de PSP via een USB-kabel aan de PS3 koppelen.

De enige game waarvan vooralsnog bekend is gemaakt dat het van PSP Plus gebruik gaat maken is Resistance: Retribution. Daarvoor moet de speler wel in het bezit zijn van Resistance 2 en die in de PlayStation 3 hebben zitten. Het gevolg in Resistance: Retribution is dat de auto-aim wordt uitgezet, aangezien de besturing dankzij de DualShock 3 natuurlijk preciezer wordt.

Update: Nu is gebleken dat je met de PSP-connectie tussen Resistance Retribution en Resistance 2 nog veel meer kunt. In het Resistance 2-menu kun je namelijk de optie 'Infect your PSP' kiezen, als je je PSP met Resistance Retribution op je PS3 hebt aangesloten. Deze zogenaamde 'Infected Mode' duurt zolang je je PSP aan hebt staan.

Je krijgt hierbij een alternatief verhaal met achtergrond voorgeschoteld. In Infected Mode ben je namelijk besmet met een andere variant van het Chimera-virus dan Nathan Hale, de held uit de PS3-game. Je speelt met een Specter-uniform (je bent door deze geheime organisatie gerekruteerd) en kunt de nieuwe magnum uit Resistance (die ontplofbare kogels afschiet) gebruiken.

Bovendien heb je automatisch oplaadbare health en kun je ongelimiteerd zwemmen, waarbij je anders onbereikbare omgevingen wél kunt bereiken. Ook is er een nieuwe set Intel te verzamelen in Infected Mode, waarbij je de Plasma Grenades (die ook uit Resistance 2 komen) kunt ontgrendelen.