Na Godzilla: Destroy All Monsters Melee dat in 2002 verschijnt, laat Atari ons deze herfst met Godzilla: Save the Earth wederom in de huid kruipen van dit groene, angstaanjagende monster. Als speler dien je te voorkomen dat UFO's zogeheten G-Cells van de aarde stelen. Met deze G-Cells kunnen de Aliens genaamd The Vortaak namelijk controle nemen over de monsters op monster eiland.

Je zal in Godzilla: Save the Earth zowat de hele aarde rondwaggelen, van San Francisco tot Los Angeles en van Tokyo tot Osaka. Het spel beperkt zich echter niet tot de steden zelf en je zal dan ook uitstapjes maken naar de onringende bergen, havens en oceanen. Nieuw is ook de online mogelijkheden, die in zowel de PS2 als Xbox versie aanwezig zullen zijn. Je kan zowel in één tegen één modes als Free For All de strijd met drie andere spelers aangaan.

Godzilla: Save the Earth wordt ontwikkeld door Pipeworks, dat ook al verantwoordelijk was voor Destroy All Monsters Melee. Atari zal het spel in de herfst voor PS2 en Xbox uitbrengen.