Speel lokale multiplayer-games online met Steam Remote Play Together

Speel lokale multiplayer-games online met Steam Remote Play Together

Steam krijgt een nieuwe functie genaamd Remote Play Together die ervoor zorgt dat lokale multiplayer-games ook over het internet gespeeld kunnen worden.

De ontwikkelaar van de game Hidden in Plain Sight, Adam Spragg, ontving een e-mail van Steam waarin de functie aangekondigd. Het nieuws deelde hij op Twitter. In het bericht aan hem meldt Steam het volgende, “Jouw lokale multiplayer-game wordt binnenkort verbeterd door de automatische ondersteuning van Remote Play Together op Steam."

Eén speler streamt zijn/haar game naar maximaal drie andere gebruikers. Op deze manier kan de game online gespeeld worden. Met behulp van de Remote Play Together-bèta kan een speler elke game met ondersteuning voor lokale multiplayer, lokale coöperatie of gedeelde/gesplitste schermfuncties starten en vervolgens via Steam een vriend uitnodigen om deel te nemen aan het spel. Met Remote Play Together kunnen vrienden meedoen met eigen controllers, stem, audio en display - ongeacht of ze de game ook op Steam bezitten.

Remote Play Together ondersteunt normaliter maximaal vier spelers en de games draaien op 60fps met een resolutie van 1080p. Om ervoor te zorgen dat de functie optimaal bruikbaar is moet een een internetconnectie zijn van tien tot dertig Mbps. Echter wordt er in het bericht van Steam gemeld dat het mogelijk is om meer spelers toe te voegen als de internetconnectie beter is.

De bèta voor Remote Play Together start op 21 oktober.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Super! Heel blij mee. Ideaal voor Lan Party's waarmee toch iedereen op z'n eigen pc kan.

0

Aanbevolen voor jou