Allegiance, een spel dat ook in Nederland nooit echt is doorgebroken is een space-sim uit de handen van Microsoft. Denk daarbij niet direct aan Wing Commander of Space Simulator 2.0 want Allegiance is een massive online game met een heel eigen systeem.

Het spel is op twee manieren te spelen, namelijk via de gratis versie waarbij bepaalde acties niet mogelijk zijn of de volledige winkelversie waar je voor moet betalen. De nieuwe patch zal echter wat roet in het eten gooien voor de mensen die naar de winkel zijn gegaan.

Deze nieuwe patch zal namelijk het complete Allegiance kostenloos maken. Dit waarschijnlijk met de gedachte in het achterhoofd om een betaalde add-on te maken die iedereen vervolgens moet kopen.

Tegenover de betalende gebruikers is dit waarschijnlijk één van Microsoft's meest vreemde acties ooit (zachtzinnig gezegd). Je betaalt voor een product om de dag erop te merken dat het gratis te downloaden is.In the coming months, Allegiance will be given its final patch update. This patch will not only transition the game from subscription-based to the Free Zone lobby model, but will also implement the following changes:

All five factions will be free to play in the Free Zone lobby.

Games can be set for 64 players maximum, instead of 32.

A set of balance changes will be made.

The Allegiance Zone will be removed. AZ features will become part of the Allegiance Free Zone (except for AZ Stats).

Minor bugs will be fixed.

Het volledige bericht is op Zone te lezen. Free massive multiplayer gaming for everybody! Mocht je je afvragen wat Allegiance is, dan surf je naar de officiele site door.