Take Two Interactive heeft de eerste details vrijgegeven van de multiplayermode van Close Combat: First to Fight, de nieuwe tactische shooter die binnenkort onder het Global Star label zal worden uitgegeven. Close Combat is zowel op Xbox als PC zowel cooperatief als competitief te spelen. Op de Xbox kan dit via Xbox Live, System Link of Split Screen, op de PC kun je de strijd aangaan via LAN of Internet.

Vooral de cooperatieve mode van Close Combat ziet er veelbelovend uit. Teams van vier spelers dienen nauw samen te werken en elk van de spelers heeft een eigen rol binnen het team. Eén van de spelers neemt de rol aan van teamleider en zal commando's aan de andere teamleden kunnen geven. Deze commando's zullen tevens als icoon in de spelwereld verschijnen zodat iedereen ten alle tijden weet wat hem te doen staat.

Misschien minder indrukwekkend maar evenzeer interessant is de competitieve multiplayermode. Hieraan kunnen niet vier, maar acht spelers tegelijk deelnemen. Twee teams van vier spelers nemen het tegen elkaar op en dienen elkaar te elimineren. Ook hierbij kent elk teamlid zijn eigen rol en is er een leider die commando's geeft aan de teamleden. Hierdoor zou er voor de verandering eens echt samengewerkt kunnen gaan worden in multiplayer!

Van zowel de competitieve als cooperatieve multiplayermode staan filmpjes voor je klaar bij Worthplaying. Daarin worden nog eens de verschillende features door een voice-over, uitgebreid uit de doeken gedaan. Het ziet er allemaal erg veelbelovend uit! Close Combat: First to Fight verschijnt in februari op Xbox, PC en Mac.