In een preview van Gameplayer zijn een hoop nieuwe details over Saints Row 2 bekend gemaakt. Ten eerste over het nieuwe voertuigen aanbod. Zo zal het eindelijk mogelijk worden om met meer dan alleen een auto rond te rijden. Op de weg zijn nu ook motoren beschikbaar, in de lucht helikopters en vliegtuigen en in het water kunnen speedboten en jet-ski's gebruikt worden.

Het lijkt er zelfs op dat vliegtuigen in gebouwen kunnen vliegen. Niet dat deze dan helemaal zullen instorten, maar het zal wel degelijk mogelijk zijn om door een raam te vliegen. Al-Qaida zal dus waarschijnlijk in zijn nopjes zijn met Saints Row 2.

Ook over de stad zelf is meer bekend geworden. Zo zal Stilwater, de plaats waar Saints Row 2 zich afspeelt, ruim 45% groter zijn dan de versie uit het origineel. Daarnaast zijn er nog ongeveer 130 gebouwen die van binnen bekeken kunnen worden (of om je vliegtuig in de vliegen natuurlijk). Er zullen, naast de opnieuw ontworpen oude gebieden, zes nieuwe bovengrondse en vier nieuwe ondergrondse districten zijn.

Saints Row stond bekend om de mogelijkheid zelf je karakter te ontwerpen en ook in Saints Row 2 is dit mogelijk. Je kunt nu bepalen of je man, vrouw of iets daartussen bent. Iedereen die graag eens een misdadige transseksueel wil spelen wordt dus op zijn wenken bediend.

Tot slot nog een melding over de online functies van Saints Row 2. Het zal mogelijk zijn om via online co-op samen de gehele Singleplayer te doorlopen. Het lijkt er op dat Saints Row flink wat verbeteringen gaat brengen ten opzichte van het origineel. Met GTA IV voor de deur zal het echter niet makkelijk worden. Of Saints Row 2 de concurrentie aan kan zullen we in 2008 wel merken.