De dlc voor Middle-Earth: Shadow of Mordor biedt een verhaal gerichte missie waarin de speler Celebrimbor speelt, deoriginele smeder van de Rings of Power, en de Wraith die aan de protagonist Talion is verbonden. 

Deze missie, genaamd The Bright Lord, is onderdeel van de season pass van Shadow of Mordor. Tijdens deze missie neemt de speler het op tegen Sauron en zijn legers. De dlc biedt ook de missie Lord of the Hunt, waarin de speler op de monsters van Mordor jaagt om unieke runes te verzamelen, verborgen plekken ontdekt en het tegen machtige wezens opneemt.

De season pass biedt meerdere in-game uitdagingen, runes en verscheidene outfits voor Talion. De Guardians of the Flaming Eye missie is exclusief voor spelers die over de season pass beschikken. In deze missie staat de speler voor de Black Gate (Mordor's voordeur) en gaat de strijd aan met Sauron's elite strijders voor de kans op een Rising Flame rune. Deze rune wordt gebruikt om Talion's wapens te verbeteren.

Seizoenspas-houders krijgen daarbij vervroegde toegang tot de Trials of War uitdaging, waarin hordes monsters de speler bestormen. Deze speelmodus gaat gepaard met een leaderboard, waarin de speler zijn of haar skills kan vergelijken met die van vrienden. De prijzen en releasedata voor de DLC zijn nog niet bekendgemaakt. De game zelf komt op 30 september uit voor PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. De Windows pc- en Steam-versies volgen op 2 oktober.