Nieuws
METROID DREAD

Speedrunners spelen Metroid Dread binnen anderhalf uur uit

Snelle spelers!

Geschreven door Michel Musters op
Speedrunners hebben het voor elkaar gekregen om Metroid Dread in minder dan negentig minuten uit te spelen.

Op speedrun.com worden de snelste tijden bijgehouden. Samura1man staat bijvoorbeeld op 1 uur, 26 minuten en 9 seconden en was geruime tijd de snelste, maar inmiddels is hij ingehaald door speedrunner Hardpelicn die er 1 uur, 25 minuten en 21 seconden over deed. 

Beide speedruns zijn hieronder te bekijken, met de snelste tijd als eerste. Deze records zijn overigens voor speelsessies waarin het niet verplicht is om honderd procent van de items te behalen. Verwacht wordt dat de tijden alleen maar zullen dalen terwijl speedrunners steeds meer shortcuts in het spel vinden.

De Switch-game Metroid Dread ontving een 9 op Gamer.nl: "Metroid Dread combineert de oude, vertrouwde Metroid-formule met genoeg frisse ideeën om de 35 jaar oude reeks nieuw leven in te blazen. Niet eerder liet Samus zich zo vloeiend besturen en is de actie zo spectaculair geweest. De EMMI vormen een spannende onderbreking op het standaard verkennen, maar over alle onderdelen van Metroid is even goed nagedacht. Optionele upgrades voegen in de meeste gevallen echter nauwelijks wat toe en zo vrij als Super Metroid wil het ook niet worden. Het zijn kleine misstappen voor een game die Metroid weer op de kaart zet."

Dit artikel delen:

Lees meer

Maak kennis met Team Galactic uit Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl Ubisoft plaagt Far Cry 6-spelers via e-mail
2

Reacties op: Speedrunners spelen Metroid Dread binnen anderhalf uur uit

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • eldeegee

  • 27 oktober 2021 08:50
  8 uur en 45 minuten hiero :/

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Luigi1985

  • 27 oktober 2021 08:58
  Haha zij zijn na 50 minuten ongeveer even ver als ik na zes uur. Ik zie overigens dat er nog wel een en ander af te snoepen valt, want ze klungelen soms met de charge en met vijanden.

  Maargoed ik vind het bizar dat je dit kan haha. Dan moet je er toch wel ECHT heel veel tijd insteken als je precies weet waar je heen gaat etc.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.