Speedrunner vestigt nieuw wereldrecord voor Spelunky | Gamer.nl

Speedrunner vestigt nieuw wereldrecord voor Spelunky | Gamer.nl

Een speedrunner met de naam D Tea heeft een nieuw wereldrecord gevestigd voor Spelunky. Het nieuwe record heeft een tijd van 1:40.145 behaald.

Het vorige record was anderhalve seconde langzamer dan de tijd van D Tea. Dankzij een vroege verschijning van de Teleporter kon een snelle tijd worden neergezet. Met de Teleporter kunnen delen van het level worden overgeslagen. Dit is niet zonder gevaar, het risico is hoog dat spelers in de muur vast komen te zitten. De indrukwekkende speedrun is hieronder te zien.

Er zijn meerdere manieren om Spelunky uit te spelen, deze speedrun betreft de makkelijkste manier. Het is ook mogelijk om een geheime wereld vrij te spelen die zich af speelt in de hel. Het record voor het uitspelen van ook deze beruchte wereld ligt iets onder de vier minuten.

Spelunky verscheen oorspronkelijk gratis als prototype op pc. In 2012 werd een nieuwe versie gemaakt met verbeterde graphics en nieuwe functionaliteit. Deze game is verschenen voor PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Xbox 360, Mac en pc.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou