Speedrunner verbreekt wereldrecord Portal zonder gebruik van portals | Gamer.nl

Speedrunner verbreekt wereldrecord Portal zonder gebruik van portals | Gamer.nl

Speedrunner Icy heeft het wereldrecord voor het zo snel mogelijk uitspelen van Valve's puzzelgame Portal zonder gebruik te maken van portals flink verbeterd.

Hij zette het nieuwe wereldrecord op 48 minuten en 57 seconden. Voorheen stond het record op naam van 097AceOfSpades, die het spel in 52 minuten en 25 seconden uitspeelde zonder portals te gebruiken.

Het concept van Portal is het oplo en van puzzels door met gebruik van de Portal Gun het personage heen en weer te verplaatsen. Icy heeft de speedrun gedaan zonder een enkele portal te openen.

Het verschil tu en de speedruns van Icy en 097AceOfSpades is dat Icy enkel gebruik maakte van trucs en glitches aanwezig in Portal zelf, waar 097AceOfSpades airboats uit Half-Life 2 in Portal hackte om bepaalde platforms te kunnen bereiken.

Wat deze prestatie nog indrukwekkender maakt, is dat het geen tool-a isted speedrun is. Daarbij worden van tevoren controls geprogrammeerd die vervolgens in het spel op vastgelegde momenten worden uitgevoerd.

Icy heeft toegegeven heel veel uren in Portal gestopt te hebben om dit mogelijk te maken: "Inmiddels heb ik 1300 uur in het spel gestoken, twee muizen met kapotte muiswieltjes en polsen waarmee ik naar de dokter moet gaan."

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou