In Prince of Persia 3, de opvolger op Prince of Persia: Warrior Within, wordt het vechtsysteem opnieuw verder uitgebreid. Deed in Warrior Within nog het Free Form Fighting System zijn intrede, dit keer zou het Speed Kill System de show moeten stelen.

Het Speed Kill System zorgt ervoor dat je tegenstanders in één keer kunt doden. Je voert deze Speed Kills uit door je tegenstanders te belagen voordat ze je gezien hebben. Vervolgens zal de prins ze, zoals je op onderstaande screenshots ziet, spectaculaire wijze afmaken. Vooral de Dark Prince zal enorm brute methodes hanteren voor het afmaken van zijn tegenstanders.

Met de Speed Kills werd Ubisoft eveneens genoodzaakt het AI systeem grondig te herzien. Tegenstanders hebben nu een gezichtsveld en zullen eveneens geluid uit de omgeving opvangen en daarop reageren. Aan jou de taak om goed hun looproutes te analyseren en te bekijken wanneer je het beste toe kunt slaan. Mocht je geen zin hebben in de stealthy aanpak, dan is het gelukkig nog steeds mogelijk om de directe aanval te kiezen.

Het mag dan een mooie naam hebben, wij hebben het verschil met de Silent Kills van de Tenchu reeks, nog niet kunnen bespeuren.