'Specificaties van PlayStation VR 2 zijn nog beter dan verwacht'

'Specificaties van PlayStation VR 2 zijn nog beter dan verwacht'

Digital Foundry claimt specificaties van de PlayStation VR 2 te hebben ingezien en onder de indruk te zijn.

Dat meldt Richard Leadbetter, de technology editor van de site, in een DF Direct Weekly-video. "We hebben wat gelekte specificaties gezien en die zien er goed uit. We hebben ook wat andere specificaties gezien, die nog niet zijn gelekt, en die laten (de PSVR2) er nog beter uitzien. Dus hopelijk zal virtual reality groter worden, er komt meer keuze op de headsetmarkt. Ik kijk er ook naar uit wat de nieuwe Sony-controller precies inhoudt."

Er lekten eerder al specificaties uit van de PlayStation VR 2. Zo zou de headset een resolutie van 4000 bij 2080 pixels, oftewel 2000 bij 2040 pixels per oog, hebben. Ook zou het oogtracking en foveated rendering hebben, waardoor het specifieke punt waar spelers met hun ogen naar kijken scherper oogt dan het omringende gebied. Daarmee wordt rekenkracht bespaard, terwijl het wel de natuurlijke manier waarop ogen details ervaren nabootst. Volgens Digital Foundry heeft men dus specificaties ingezien die "nog beter" zijn.

Sony kondigde eerder dit jaar een next-gen virtualrealityhelm voor PlayStation 5 aan. Er zijn nog geen officiële details over of foto's van het apparaat uitgebracht. Wel werden de officiële, bijbehorende controllers onthuld. Deze controllers ondersteunen ook haptic feedback, vergelijkbaar met de DualSense-controller.

De video van Digital Foundry is hieronder te zien. De specifieke informatie waar het om draait is vanaf de negenenveertigste minuut te zien.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou