Op de Sony Playstation Meeting 2003 zijn de specificaties van Sony's PSP bekend gemaakt, en die mogen er zijn. Volgens Sony is het apperaat het best te omschrijven als de walkman van de 21e eeuw.

Om te beginnen biedt de PSP grahics op het niveau van een Playstation 2. Dit wordt weergegeven op een 24bit TFT LCD scherm met breedbeeld verhouden (16 : 9). Geluid wordt weergeven via een 7.1 3D geluidssysteem, met ondersteuning voor AAC en MP3.

De machine heeft contact met de buitenwereld met behulp van Wireless 802.11, USB 2.0 , infrarood en ondersteuning voor memory sticks.

De spellen worden geleverd op optische schijfjes welke maximaal 1.8 Gb aan informatie kunnen bevatten. De spellen zijn uiteraard beveiligd met een kopieerbeveiliging en zijn regio gebonden. Voor ongeruste ouders is het mogelijk om een parent lock in te stellen. 21st Century Portable System

integrate all forms of digital entertainment

3D-CG Game

7.1ch Audio, 3D Sound

ATRAC3 plus, AAC, MP3 for Music

AVC MP for Picture / Movie

16 : 9 Widescreen TFT LCD

Embedded Wireless LANi802.11j

Li-ion Battery

Extension for GPS Digital Tuner...De specificaties zijn absoluut indrukkend te noemen. Als de spellen even indrukwekkend worden kunnen we een heftige hand-held war gaan verwachten met concurrent Nintendo.

Op de volgende E3 zal de PSP speelbaar aanwezig zijn. De volledige specs zijn na te leven op ZDNet Japan