De ultieme home entertaimentmachine is wel PSX. Vanaf 12 december is in Japan een vernieuwde verise van de PS2 te koop. De biedt machine een combinatie tussen een PS2, een tv tuner en HD recorder. Om de release van 12 december te halen heeft Sony echter wel gesnoeid in de opties.

De machine is een flink aantal leuke features verloren. Om te beginnen worden DVD's niet met 24x maar met 12x speed op de HD gezet. Niet echt een groot verschil, maar toch een halvering. Wat wel een gemis is dat de MP3 support is geschrapt, tezamen met ondersteuning voor TIFF en GIF plaatjes. Ook kan je geen DVD+RW en CR-R meer afspelen met de machine. The PS2 compatible DVD-HDD recorder is offered in two models. The top end model of (99,800 yen, or about $906) comes with a 250 GB Hard drive, while the low end model (79,800 yen, or about $725) comes with a 160 GB hard drive.

Het lijkt er op of de aanpassingen naast een tijdsreden, de specificaties ook zijn gewijzigd onder druk van de entertainmenttak van Sony. Door MP3 en gekopieerde cd/dvd's verliest Sony jaarlijks miljaren. De complete lijst met wijzigingen is te vinden bij GameSpot