Specificaties Project Scorpio mogelijk gelekt | Gamer.nl

Specificaties Project Scorpio mogelijk gelekt | Gamer.nl

Er zijn mogelijk nieuwe specificaties gelekt van Project Scropio, de nieuwe, krachtigere Xbox-console van Microsoft.

De specs werden onthuld op Digital Foundry. Zij zeggen een document van Microsoft in handen te hebben die is geverifieerd door diverse Xbox-ontwikkelaars.


Hoewel het al eerder werd genoemd, wordt in het document nogmaals de GPU van 6 teraflop bevestigd. De GPU zou net als de PlayStation 4 Pro geschikt zijn voor Delta Colour Compre ion, wat de GPU minder belast bij het renderen van gekleurde pixels. Daarnaast zou de proce or in Scorpio ongeveer 4,5 keer zo sterk zijn als de proce or in de Xbox One. De architectuur zou ongeveer even nieuw zijn als AMD's Polaris-proce oren.

De nieuwe console zou verder geen ESRAM hebben. In de Xbox One zit wel 32 MB ESRAM-geheugen om hem sneller te maken. Het geheugen van de Scorpio zou veel sneller zijn dan die van de Xbox One, dus dit foefje zou niet nodig zijn bij de nieuwe console. Games moeten echter geschikt worden gemaakt voor beide consoles, dus ontwikkelaars moeten wel rekening houden met de ESRAM.

In onderstaande video wordt nog meer gediscu ieerd over mogelijke specificaties. Microsoft heeft nog niet de officiële specs of releasedatum van Scorpio onthuld. Het bedrijf heeft alleen gezegd dat de console ergens eind dit jaar moet verschijnen en de meest krachtige console tot nu toe moet worden.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou