Specificaties Nintendo Switch 'bekend' | Gamer.nl

Specificaties Nintendo Switch 'bekend' | Gamer.nl

In een uitgebreide tech-analyse van href="http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2016-nintendo-switch-spec-analysis">Digital Foundry</a> worden de specificaties van de Nintendo Switch besproken.

In het artikel wordt met een hoop technische termen gesmeten, maar de belangrijkste informatie die uit de analyse naar voren komt is dat de Switch twee verschillende modi heeft als het gaat om specs: een handheldmodus en een dockingmodus. Wanneer de console in zijn dock geplaatst is is hij ongeveer 2,5 keer sneller dan in de handheldmodus: de GPU draait dan in 768MHz tegenover 307MHz. Deze keuze is hoogstwaarschijnlijk gemaakt om de accu van het tabletgedeelte van de console langer mee te laten gaan.

De SOC (System On a Chip: alle onderdelen van het systeem in één) van de Switch is de Tegra X1 van Nvidia, die wanneer hij adequaat gekoeld is, een prestatie kan leveren van 1,9Ghz. Hoewel Nintendo hier dus (waarschijnlijk om koelingsredenen) flink onder zit, kan de console toch nog graphics met een 1080p-resolutie op 60fps weergeven, of zelfs 4K met 30fps. Verwacht echter geen knallende 4K-graphics van Switch games, want qua specificaties zit de Switch nog onder die van een (normale) PlayStation 4.

Uiteraard zijn dit geen officiële berichten vanuit Nintendo, die staan er om bekend nooit van tevoren met technische specificaties van hun platformen te komen.

De Nintendo Switch verschijnt in maart 2017.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou