Electronic Arts komt in februari volgend jaar met The SIms Life Stories op de markt, het eerste deel in een nieuwe productlijn ('Stories') waarin de verhalen achter The Sims centraal staan. In het eerste deel, Life Stories, volg je ene Riley die in een nieuwe buurt een nieuw leven begint en daar nieuwe vrienden leert kennen. Een tweede bonusverhaal volgt Vince, een nerd die het nogal lastig heeft in de liefde.

Uniek aan The Sims Life Stories is dat het spel speciaal is ontwikkeld met minder krachtige laptop computers in het achterhoofd. Het spel is geschikt voor korte speelsessies, pauzeert automatisch als je je laptop dicht klapt en laat je eenvoudig multitasken, zodat je tijdens het spelen ook nog kunt chatten en surfen. Dat houdt overigens niet in dat het spel ook niet op een gewone pc te spelen is!

Je kunt The Sims Life Stories overigens ook in een klasieke mode spelen, waarbij je gewoon een huis voor je Sim bouwt, carriere maakt en steeds mooiere prullaria aanschaft om het huis mee te vullen.