De Media Markt in het centrum van Rotterdam opent om middernacht haar deuren om fans direct te kunnen voorzien van een exemplaar van de game. Activision zorgt vanaf tien uur 's avonds voor entertainment in de vorm van een podiumshow die wordt gepresenteerd door Skate, bekend van het televisieprogramma Gamekings. Ook gamejournalisten van Gamer.nl en Power Unlimited zijn aanwezig om te spreken over Call of Duty: Modern Warfare 2.

De fans worden "in toom gehouden door sexy drill sergeants", zo meldt Activision in een persbericht. Bovendien krijgt iedereen een gratis patatje oorlog. Activision zegt verder een aantal verrassingen in petto te hebben voor de fans die besluiten naar het evenement te komen bij de Media Markt aan het Binnenwegplein 50-52 in Rotterdam.

Grootste entertainmentrelease ooit

Activision heeft eerder al aangegeven van de lancering van Call of Duty: Modern Warfare 2 de grootste entertainmentrelease ooit te willen maken. Op dit moment is die eretitel voor Grand Theft Auto IV. Van die game werden op de eerste verkoopdag 3,6 miljoen exemplaren verkocht met een marktwaarde van ongeveer 223 miljoen euro.