Speciale Hololens-versie van Minecraft onthuld | Gamer.nl

Speciale Hololens-versie van Minecraft onthuld | Gamer.nl

Microsoft heeft een speciale versie van Minecraft onthuld voor zijn augmented reality-bril Hololens. Het bedrijf kondigde de nieuwe versie aan tijdens zijn E3-persconferentie.

De Hololens is een bril waarmee gebruikers virtuele beelden in de echte wereld kunnen projecteren, bijvoorbeeld op een muur of tafel. 

Minecraft voor Hololens maakt het op die manier mogelijk om de game zonder scherm te spelen door de wereld op een wand te projecteren. De spelwereld kan echter ook als 3d-weergave op een tafel worden getoond, waarbij spelers een overzicht krijgen van de gehele omgeving. Zij kunnen inzoomen of de binnenkant van gebouwen bekijken.

Microsoft liet eerder al weten dat het Minecraft en ontwikkelaar Mojang had overgenomen om de game voor de Hololens te kunnen uitbrengen. Het bedrijf betaalde daar 2,5 miljard dollar voor.

Het is nog niet bekend wanneer de Hololens precies een consumentenversie krijgt. Over Minecraft voor Hololens wordt begin juli meer bekendgemaakt, tijdens Minecraft-evenement Minecon.

Door NUtech

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou