Speciaal Halo-evenement HaloFest aangekondigd | Gamer.nl

Speciaal Halo-evenement HaloFest aangekondigd | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Het evenement vindt plaats kort voor de release van Halo: The Master Chief Collection, een bundel met daarin heruitgaves van  Halo 1 tot en met 4 die vanaf 11 november verkrijgbaar is. 

Op 8 en 9 november wordt daarom een toernooi gehouden waarbij "32 van de grootste namen in eSports" het tegen elkaar opnemen in de multiplayer van Halo 2: Anniversary, de hd-remake van het tweede deel die de week daarop verschijnt. Dit toernooi is live te volgen via streamingdienst Twitch.

Op 10 november wordt vervolgens live de eerste aflevering van Halo: Nightfall getoond, een live-action serie geproduceerd door Alien-regi eur Ridley Scott. Daarvan werd woensdagavond al een nieuwe trailer vrijgegeven. Ook onthult Microsoft alvast een gedeelte van de multiplayer van Halo 5: Guardians, voorafgaand aan de bètafase die op 29 december begint. 

Zowel toegang tot die bèta als de live-action serie Halo: Nightfall maken onderdeel uit van Halo: The Master Chief Collection.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou