Tussen alle opvolgers en clones zijn er de komende eindejaarsperiode weinig echt originele spellen te bespeuren. Fahrenheit van Atari is een uitzondering op de regel. Het spel, ontwikkeld door het Franse Quantic Dream, biedt een geheel nieuwe kijk op het adventuregenre door je niet zozeer ingewikkelde puzzels op te laten lossen, als wel de juiste (morele) beslissingen te laten maken. Wat je kúnt doen is meestal wel duidelijk, maar wat het beste is, zul je zelf moeten bedenken.

Het verhaal van Fahrenheit roept alvast veel vragen op. Lucas Kane is een moordenaar, dat weet hij zelf maar al te goed. Hij treft zichzelf aan met een mes in zijn handen, boven een bebloed lichaam in het toilet van een restaurant. Waarom hij de moord begaan heeft, weet hij echter niet. De laatste tijd zijn er meer normale mensen, plotseling zonder reden aan het moorden geslagen. Om zijn onschuld te bewijzen, hoopt Lucas de ware toedracht te kunnen achterhalen.

Farhenheit wordt door de makers beschreven als 'interactive drama', om zich zo vooral te onderscheiden van de klassieke adventuregames en interactieve films. Het spel is nochtans een mengeling van beide en biedt niet zozeer geweld, als wel spanning, karakterontwikkeling en mysterie. Het spel zou vooral de serieuze, volwassen gamer aan moeten spreken. De trailer biedt je alvast een voorproefje. Meer over het spel lees je in hands-on feature. Hou dit spel in de gaten, want het zou heel goed de Ico of Beyond Good & Evil, van 2005 kunnen worden!