Nu SpaceWorld 2001 wel erg dichtbij begint te komen druppelen ook de eerste officiele berichten en wat minder officiele geruchten binnen. Feit is dat donderdag ochtend om 4 uur (Nederlandse tijd) we meer te weten gaan krijgen, dan zal SpaceWorld 2001 beginnen met een persconferentie.

Kort SpaceWorld 2001 nieuws:

- Geruchten beweren dat Namco naast Soul Calibur 2 ook een Tekken en een nieuwe Ridge Racer voor de Gamecube bekend gaan maken. Of het om bestaande versies gaat, of om ports van eerdere versies is niet bekend.

- In de meest recente editie van Famitsu Weekly (een Japans gamestijdschrift) staan screenshots van het Gamecube spel Luigi Mansion, met daarop ook Nintendo karakter Toad afgebeeld (volledig in-game, in 3D dus).

- Dacht je eindelijk van Pokemon af te zijn? Nintendo beloofd 'Major Pokemon announcements' op de komende SpaceWorld. Of dit over de Gamecube of over de GBA gaat is niet bekend, misschien wel voor beide.

- Op de lijst van games die op SpaceWorld 2001 getoond zullen gaan worden, is de titel Sonic Adventure 2 toegevoegd. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om een directe poort van de Dreamcast versie, aangezien de structuur van beide consoles erg overeen schijnt te komen. Eerder werd al bekend dat Sonic Team PSOv2 in een snelle 4 weken wist te poorten naar de Gamecube.

- Voor iedereen die met de angst rondliep dat de Gamecube memorycard te klein zou zijn, is er goed nieuws. De memorycard bevat 59 'blocks'; en Luigi Mansion en Monkey Ball zullen slechts 3 'blocks' gebruiken. Wave Race zal het met iets meer 'blocks' moeten doen, 12 om precies te zijn.

- In Super Smash Bros: Melee zal je in ieder geval kunnen gaan spelen met Mario, Link, Shiek, Yoshi, Captain Falcon, Fox McCloud, Peach, Kirby, Ice Climbers, Pikachu, Donkey Kong, Ness, Samus Aran en Bowser. Naast deze vechtersbazen zullen er minimaal nog 5 andere karakters in het spel zitten, die je eerst zal moeten unlocken.

Update: 22.58 uur

- Naast Sonic Adventure 2 is er ook een Fifa game toegevoegd aan het lijstje SpaceWorld games. Het gaat hier om de 2002 versie van de populaire gameserie.

- Het Japanse blad Nintendo Dream weet te melden dat de nieuwe Super Mario game aan het begin 2002 komt. Het is volkomen zonder argumenten, maar gezien de status van het blad en de resultaten uit het verleden moet je dit niet zomaar voorbij laten gaan.

- Ben je nog van plan om je biezen te pakken en naar Japan te gaan, om daar eens lekker te gaan genieten van SpaceWorld? Om je de weg te wijzen heeft Nintendojo een plattegrond van de expositieruimte online gezet. Plan je route, zou ik zo zeggen .Aanstaande donderdag zullen we het allemaal gaan horen (en zien).