De Duitse ontwikkelaar Egosoft heeft vandaag aangekondigd dat de space-sim X3: Reunion zijn zogeheten goldstatus bereikt heeft. Dit houdt in dat het spel klaar is en dat er alleen nog cd'tjes geperst hoeven te worden, voordat het spel in de winkels zal verschijnen. X3: Reunion maakt zich op voor een Europese release op 28 oktober.

X3: Reunion biedt, net als zijn voorlopers X: Beyond the Frontier en X2: The Threat, de speler een hoge graad van vrijheid. Hij is vrij om door een uitgestrekt universum te reizen, missies naar eigen inzicht te voltooien, handel te drijven en oorlog te voeren. Het spel kent een gecompliceerd en realistisch economisch systeem en ook de besturing van de ruimteschepen is, in zoverre je dat van fictieve vaartuigen kunt vaststellen, waarheidsgetrouw. Naarmate je in het spel vordert verdien je geld om nieuwe schepen aan te kopen of je huidige schip van een upgrade te voorzien.

Voor wie op zoek is naar een singleplayerspel die je heel wat uren bezig zal houden tijdens de koude wintermaanden, moet zeker X3 in de gaten houden! Men heeft twee jaar aan het spel gewerkt en goed geluisterd naar de wensen van de fans, dus hopelijk heeft dat zijn vruchten afgeworpen!