We schrijven het jaar 1978. De games-industrie was nog in een pril status en gamers vermaakten zich in de nu zo vervallen arcadehallen. In deze hallen stond vaak ook een machine met daarop draaiende Space Invaders, een door Taito ontwikkelde 'actiegame', waarin het de bedoeling was om een leger van aliens verticaal uit te schakelen. Zesentwintig jaar na deze game komt ontwikkelaar Mastiff met een vervolg, uitkomende op de Nintendo Gamecube.

Het vervolg heeft de naam Space Raiders gekregen en is de eerste 3D game in de serie games gebaseerd op het Space Invaders idee. Space Raiders ligt al in april in de winkel en moet zo'n 20 dollar (+/- 16 euro) gaan kosten.

*UPDATE* Eurogamer.net vond de aankondiging van de game wat raar en had een soort déjà vu gevoel: Space Raiders leek wel erg op de game Space Invaders: Invasion Day, die eind vorig jaar exclusief op de Playstation 2 in Europa verscheen. Wat is nu het geval; de game die in dit bericht aangekondigd wordt is hetzelfde spel als Space Invaders: Invasion Day, alleen nu voor de Amerikaanse markt én voor de Gamecube. Mocht je de Gamecube versie van de game willen hebben dan zul je deze dus moeten importeren uit de VS en wil een Amerikaan de PS2 versie spelen, dan moet hij deze importeren uit Europa. Een vrij rare gang van zaken.Space Raiders features the addictive game play that made the original an instant arcade classic, along with immersive 3-D environments and incredible creatures that will have gamers on the edge of their seat. The game offers a one player Story Mode, and a one or two player Cooperative Survival Mode.