Het is nog een kwestie van een paar weken voordat Doom 3 in de winkels ligt. De eerste mods voor het spel zijn inmiddels in ontwikkeling, zoals Project: Europa, een space horror singleplayer Doom 3 mod. Het doel van de mod is om de speler een zeer enge ervaring te laten beleven. Het verhaal is wat wetenschappelijker dan het origineel, want in plaats van een demonisch experiment gaat er dit keer een genetisch experiment mis, zoals je op het onderstaande plaatje kunt zien.he enemy in this mod will be a highly advanced genetic virus that lies burried in the ocean floor, this virus will make living tissues to be highly manipulative creating any kind of horror for the player. Flesh and machine put together in a grotesque combination.

The intelligence of this virus is rapidly growing and will be noticed through out the game.

With this mod we want to create gaming history, making it one of the scariest, most absurd and sick gaming experience out there, so hold your breath for the new era of gaming experience!

Geinteresseerden in de Eerste Wereldoorlog zijn ook niet vergeten, want er is namelijk een heuse WOI mod in ontwikkeling genaamd Trench Rats. Het gaat hier om een total conversion voor Doom 3 die zowel realistisch als leuk om te spelen wil zijn. Veel details zijn er nog niet bekend, maar er is al wat concept art verschenen.