South Park drijft de spot met YouTubers | Gamer.nl

South Park drijft de spot met YouTubers | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

South Park staat erom bekend om ontwikkelingen in de entertainmentindustrie in een spottende context te plaatsen. De nieuwste aflevering, genaamd #REHASH, kwam gisteren uit in Amerika en komt waarschijnlijk in de loop van dit weekend op de Nederlandse South Park-website. Cartman, een van de hoofdpersonages, staat centraal in deze aflevering. Hij wordt een succesvolle YouTuber die commentaarvideo's maakt op commentaarvideo's.

Hij verschijnt als gast in het praatprogramma 'The Wendy Williams Show' en toont hier zijn impersonatie van Pewdiepie. Dit is te zien in onderstaande video. De video daaronder toont de populaireit, veelal bij jongere doelgroepen, van het kijken naar die commentaarvideo's, boven het genot van videogames zelf spelen.

South Park nam al eerder concepten op de hak met betrekking tot games, waaronder Kickstarter en free-to-play games met microtransacties. Deze zijn allen onderdeel van het nieuwe seizoen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou