De vraag werd gesteld door een gebruiker van het Reddit-forum, die momenteel twee met de Source-engine gemaakte mods uittest. Hij vroeg zich af of het voor de toegang tot de Source-engine volstaat om een voorwerp te kopen in de Team Fortress 2-winkel, via een mictrotransactie. Valve antwoordde hierop bevestigend en liet weten dat de vraag een discussie binnen de studio had losgemaakt. 

Vermoedelijk besefte Valve dat de manier waarop spelers nu al (bijna gratis) toegang kunnen krijgen tot de engine, wellicht wat omslachtig was. "Je e-mail heeft ons de manier [waarop we de Source-engine aanbieden] doen heroverwegen. We gaan de SDK van de engine gewoon gratis beschikbaar stellen. Bedankt dat je ons hebt geholpen beter te worden."

"We zijn op dit moment bezig om alles rond te krijgen. Het is een beetje rommelig omdat we meerdere versies van de SDK hebben en er nog wat afhankelijkheden inzitten die we eruit moeten halen. Maar zeker, de belangrijke boodschap is dat we de SDK gratis beschikbaar stellen."