Source-engine binnenkort vrij beschikbaar | Gamer.nl

Source-engine binnenkort vrij beschikbaar | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De vraag werd gesteld door een gebruiker van het Reddit-forum, die momenteel twee met de Source-engine gemaakte mods uittest. Hij vroeg zich af of het voor de toegang tot de Source-engine volstaat om een voorwerp te kopen in de Team Fortre 2-winkel, via een mictrotransactie. Valve antwoordde hierop bevestigend en liet weten dat de vraag een discu ie binnen de studio had losgemaakt. 

Vermoedelijk besefte Valve dat de manier waarop spelers nu al (bijna gratis) toegang kunnen krijgen tot de engine, wellicht wat omslachtig was. "Je e-mail heeft ons de manier [waarop we de Source-engine aanbieden] doen heroverwegen. We gaan de SDK van de engine gewoon gratis beschikbaar stellen. Bedankt dat je ons hebt geholpen beter te worden."

"We zijn op dit moment bezig om alles rond te krijgen. Het is een beetje rommelig omdat we meerdere versies van de SDK hebben en er nog wat afhankelijkheden inzitten die we eruit moeten halen. Maar zeker, de belangrijke boodschap is dat we de SDK gratis beschikbaar stellen."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou