Soundtrack van Horizon Zero Dawn moest 'anti-blockbuster' klinken | Gamer.nl

Soundtrack van Horizon Zero Dawn moest 'anti-blockbuster' klinken | Gamer.nl

De Australische tak van Kotaku had recent een interview met de componisten van de soundtrack van Horizon Zero Dawn, Lucas van Tol en het duo The Flight. Hierin vertelden ze onder andere dat de soundtrack juist niet moest klinken als een blockbuster game.

"We besloten dat de soundtrack beslist 'anti-blockbuster' moest klinken, dus in plaats van een groot orkest te gebruiken, hebben we het klein, persoonlijk en redelijk droog gehouden. We hadden een paar solisten die fluit, cello, viool en percu ie speelden, en voor de cutscenes een achtdelige snarengroep die speelde met een paar van onze eigen analoge en digitale gebogen synthesizers."

Ook vertelde Lucas van Tol dat ze onconventioneel omgingen met de instrumenten die gebruikten: "Vanwege de unieke setting van Horizon Zero Dawn gebruikten we dezelfde instrumenten, maar stelden we ons voor hoe ze bespeeld zouden worden door primitieve mensen, zonder te weten hoe ze eigenlijk bespeeld worden."

Het gehele interview over de soundtrack van de game is hier te lezen. Recent maakte VPRO Tegenlicht een documentaire over Horizon.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou