Majesco heeft vandaag de eerste details bekend gemaakt omtrent de soundtrack van Advent Rising, het eerste deel in haar ambitieuze Advent Trilogy. Men heeft kosten nog moeite gespaard om ervoor te zorgen dat Advent Rising ook op muzikaal vlak uit zal blinken.

Componist van dienst is Tommy Tallarico, wie vooral bekend is van de soundtracks van andere games als The Bard's Tale, Earthworm Jim, MDK en Maximo Vs. Army of Zin. Zijn muziek zal achteraf nog worden gemixed door Armin Steiner, wie onder andere meehielp aan de soundtracks van blockbusters als The Matrix, Finding Nemo en Seabiscuit.

De muziek zal worden gespeeld door een zeventigkoppig orkest onder leiding van Mark Watters, wie een Emmy kreeg voor de muziek bij de opening van de Olypische Winterspelen in 2002. Hopelijk zorgen al deze goede namen ook voor een muzikaal hoogstaand eindresultaat. De muziek zal niet alleen in het spel, maar ook op een apart te kopen soundtrack CD te beluisteren zijn. Advent Rising verschijnt in mei op Xbox en PC.