Bij Core Magazine is een nieuwsberichtje verschenen over de netwerk plannen voor de Playstation2. Dit naar aanleiding van een pers meeting die vandaag in Tokio gehouden werd onder de naam 'PlayStation Meeting 2001'.

Sony gaat samen met Namco en Sega een PlayStation2 broadband netwerk ontwikkelen. Het zal draaien om twee verschillende aspecten, 'commercial' en 'consumers'.

Het commerciele aspect zal bestaan uit een nieuwe geupgrade PS2, met 128MB RAM, een geupgrade Graphic Synthesizer chip, 80 GB HD, een monitor, 100 MB/s ethernet kaart, toetsenbord, muis en een digitale camera. Oftewel, een pc.

Het consumenten gedeelte zal in Japan bestaan uit een 40 GB harde schijf en een ethernet kaart voor de PS2, welke in juli op de Japanse markt moet verschijnen. Hier zal dan ook een gaming netwerk gemaakt worden. Voor de rest van de wereld zijn de plannen nog niet bekend gemaakt.

Over de HD wordt momenteel druk gediscusseerd, omdat men bang is voor copy-right schending. Ze willen bij Sony dan ook een unieke beveiliging op de harde schijven plaatsen, genaamd 'DNA-S', oftewel Dynamic Network Authentication. Software krijgt een bepaald ID nummer die ook op de memorycard en HD staat, zodat spelers onderling niets kunnen uitwisselen. Natuurlijk valt alles te kraken, maar het klinkt voor alsnog erg veilig.