Sony's PlayStation-games verschijnen pas minstens jaar na release op pc

Sony's PlayStation-games verschijnen pas minstens jaar na release op pc

Sony gaat diens eigen PlayStation-games minstens pas een jaar na release ook op pc uitbrengen.

Dat heeft PlayStation Studios-hoofd Hermen Hulst gemeld in een

Watch on YouTube

(via VGC). "In de toekomst gaan we minstens een jaar tijd zien tussen releases op PlayStation en pc, met de mogelijke uitzondering van live service-games."

Over de uitzondering legt Hulst uit: "Live service-games zijn een beetje anders, omdat je meteen een grote groep fanatieke spelers wil hebben wanneer je live gaat. Wat Live service-games betreft kunnen ze dus tegelijk op PlayStation en pc uitkomen."

Waar Sony voorheen games exclusief op PlayStation-consoles uitbracht, komen diverse exclusieve PlayStation-spellen tegenwoordig op een later moment ook op pc uit. Zo zijn eerder al games als Horizon Zero Dawn, Days Gone, God of War en Spider-Man Remastered uitgekomen. Later dit jaar moten ook Sackboy: A Big Adventure, Uncharted: Legacy of Thieves Collection en Spider-Man: Miles Morales op pc verschijnen. Eerder gaf Sony al aan dat in 2025 de helft van diens jaarlijkse releases pc- en mobiele games betreft.

In een gesprek met Reuters gaf Hulst gisteren al aan dat het investeringen blijft doen op het gebied van pc en mobiel. Ook meldde Hulst dat de investering die het bedrijf eerder dit jaar heeft gedaan in Bloodborne- en Elden Ring-ontwikkelaar FromSoftware kan resulteren in samenwerkingen qua games en verfilmingen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Uncharted legacy of thieves collection komt nu in oktober voor PC, terwijl deze pas begin van het jaar op de PS5 is gelanceerd. Wellicht omdat het geen nieuwe game is, maar een remaster.

0
test

Prima hoor, ik wacht wel. Voor mij heeft het sowieso geen haast om games te spelen gezien de enorme backlog die ik heb. Daarnaast zijn ze dan denk ik ook nog goedkoper dus win win. En dat allemaal om de console fanboys blij te houden.. best sneu.

0

Aanbevolen voor jou