Sony's online diensten opnieuw aangevallen | Gamer.nl

Sony's online diensten opnieuw aangevallen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Reitinger laat weten dat Sony gisteren ongeautoriseerde pogingen om in te loggen op de accounts van PSN-gebruikers heeft gedetecteerd. Hij stelt dat de persoonlijke informatie die hiervoor gebruikt is, waarschijnlijk van andere bronnen afkomstig is en niet van Sony. Dit vanwege het hoge aantal gefaalde pogingen van de persoon of groep verantwoordelijk voor de aanval om matchende gebruikersnamen en wachtwoorden in te voeren. 

Bij ongeveer 60.000 PSN-accounts is er wel een geldige combinatie van wachtwoord en gebruikersnaam gevonden. Deze zijn uit voorzorg door Sony gesloten. De uitgever laat wel weten dat er bij slechts een fractie van de desbetreffende accounts buitengewone activiteit is waargenomen voordat ze werden afgeschermd. De getroffen gebruikers zullen binnenkort een e-mail krijgen met daarin de opdracht om hun wachtwoord opnieuw in te stellen.

 

   


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou