Sony's bewegingsgevoelige controller uitgesteld tot de herfst | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"We hebben besloten om de bewegingsgevoelige controller in de herfst van 2010 uit te geven. Dan zijn we in staat om opwindende en gevarieerde games aan te kunnen bieden, die spelers een geheel nieuwe ervaring zal geven", aldus Kaz Hirai, directeur van Sony Computer Entertainment.

Volgens Sony is de controller in staat om "de natuurlijke en intuïtieve bewegingen van de hand te detecteren en deze exacte bewegingen te reflecteren naar het spel, wat een hele nieuwe ervaring voor de PlayStation 3 oplevert". Daarnaast zou het apparaat nauw samen kunnen werken met de PlayStation Eye 2-camera.

Arc

Hoewel er nog geen officiële naam voor de bewegingsgevoelige controllerbekend is gemaakt, ging gisteren het gerucht dat het apparaat"Arc" zal gaan heten. Project Natal, de bewegingsgevoelige technologie van Microsoft voor de Xbox 360, moet rond de feestdagen van dit jaar verkrijgbaar zijn.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou