Update: Sony ontkent dat het PlayStation VR2-productie heeft ingeperkt

Update: Sony ontkent dat het PlayStation VR2-productie heeft ingeperkt

Update: Sony heeft ontkend dat het de productie van PlayStation VR2 heeft ingeperkt.

Dat deed het bedrijf in een reactie aan GamesIndustry.biz. Het bedrijf meldt dat het "niet de productie van de PlayStation VR2 heeft ingeperkt". Daarbij claimt Sony dat het "enthousiaste reacties van PlayStation-fans over heel de wereld ziet".

Oorspronkelijk bericht:
Sony zou de hoeveelheid PlayStation VR2-exemplaren die het van plan is te leveren hebben gehalveerd vanwege een tegenvallende hoeveelheid reserveringen.

Dat claimt Bloomberg te hebben vernomen. Sony zou in eerste instantie van plan zijn zijn geweest wereldwijd twee miljoen exemplaren van de vr-headset te leveren in het eerste kwartaal vanaf release. Dat zou nu intern zijn bijgesteld naar één miljoen exemplaren. 

Het bedrijf zou daarnaast verwachten tussen april dit jaar en maart 2024 in totaal 1,5 miljoen exemplaren van de headset te verschepen. De verwachtingen zouden zijn bijgesteld omdat minder mensen dan verwacht de headset zouden hebben gereserveerd. Sony zelf heeft op moment van schrijven niet publiekelijk op de claim van Bloomberg gereageerd.

PlayStation VR2 komt op 22 februari uit en kost 599,99 euro. In het pakket zitten de headset, de Sense-controllers en stereo en een koptelefoon voor stereogeluid. Op dezelfde dag komt ook een oplaadstation voor de controllers uit voor de prijs van 49,99 euro. Daarnaast komt er op dezelfde dag ook een bundel met vr-game Horizon Call of the Mountain uit. Deze bundel gaat 649,99 euro kosten.

De vr-headset voor PlayStation 5 heeft een oledscherm met 4000 bij 2040 pixels (2000 bij 2040 per oog) en een gezichtsveld van 110 graden. Verder heeft PS VR2 inside-out-tracking, zodat een losse camera niet nodig is. Dankzij vier camera's in het apparaat zelf hoeven er geen gekleurde leds op het apparaat te zitten zodat bijgehouden kan worden waar de speler is. Deze camera's volgen ook de nieuwe controllers. Tot slot worden in de helm met camera's de ogen van spelers gevolgd, waardoor spelers hun ogen kunnen gebruiken om de camera te besturen.

Er staan zo'n 37 PS VR2-games gepland om op 22 februari uit te komen, waaronder compleet nieuwe titels en updates voor bestaande vr-games. Hieronder vallen Horizon Forbidden West, Moss en diens vervolg, Tetris Effect Connected, Gran Turismo 7 en Rez Infinite. The Dark Pictures: Switchback VR is onlangs uitgesteld naar 16 maart.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Deze gebruiker is verwijderd

0

Het zal mij niet heel erg verbazen. Denk dat er weinig mensen zijn die zo 599 betalen voor een vr bril. Ook het niet aankondigen van half-life is een groot gemis wat mij betreft

0

Aanbevolen voor jou