Sony zou shovelware op PlayStation Store actief tegenhouden

Sony zou shovelware op PlayStation Store actief tegenhouden

Sony zou shovelware en games die te gemakkelijk Platinum Trophy's beschikbaar stellen willen tegengaan op PlayStation Store.

Dat claimt Dex.exe te hebben vernomen via een anonieme bron die beleidswijzigingen van Sony voor de PlayStation Store in handen zou hebben. De bron levert daarbij een screenshot van een brief aan ontwikkelaars als bewijs.

Sony zou laten weten dat het diverse maatregelen gaat nemen voor games die als shovelware worden gezien - bijvoorbeeld doordat het directe kopieën zijn van eerder uitgebrachte games door dezelfde ontwikkelaar, alleen maar om de Store te vullen met content. Dit soort games worden ook wel 'reskins' genoemd.

Zo kan het bedrijf er voor kiezen om de games in kwestie slecht zichtbaar te maken in de PlayStation Store, of zelfs alleen zichtbaar via een directe link. Ook kan een game geheel uit de PlayStation Store gehaald worden en kan een ontwikkelaar (tijdelijk) verbannen worden uit de Store.

Dit moet uiteindelijk de toevoeging van shovelwaren in de PlayStation Store tegengaan. Vooralsnog heeft Sony deze nieuwe maatregelen niet officieel aan de buitenwereld bevestigd, maar afgelopen augustus viel het gamers al op dat spellen die zonder enige moeite Platinum Trophy's aanboden aan spelers werden verborgen in de Store.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Mooie actie. Soms is het op de Switch echt niet om aan te zien. Ondertussen loop je andere indie pareltjes mis omdat je het niet meer vertrouwd.

0

@Riyakuya Ik erger me daar ook echt aan op de Switch. Elke keer als ik de store open is het "2000 games in de aanbieding" en je moet 5 minuten doorscrollen voordat je eindelijk games ziet die je kent of waar je interesse in hebt. Je bent zowat verplicht om third party websites te gebruiken om de store met degelijke snelheid te kunnen navigeren.

0
test

@RoyVG volgens mij kan dat ook via Nintendo's eigen website!

0
test

Het zou verboden moeten worden! Ben het er wel mee eens dat ze fel op moeten treden voor store vervuiling. Of van die half bakken games af waar minimum moeite in zit gestoken met als doel om in de store te komen zodat iemand het perongeluk koopt.

0

Aanbevolen voor jou