Sony zou restricties uitoefenen op Game Pass-release van Call of Duty

Sony zou restricties uitoefenen op Game Pass-release van Call of Duty

Door een bestaande deal tussen Activision Blizzard en Sony zouden er restricties zijn die er voor zorgen dat Call of Duty-games voorlopig niet zomaar op Xbox Game Pass kunnen verschijnen.

Dat blijkt uit Microsofts reactie op de beslissing van het Britse Competition and Markets Authority (CMA) om de overname van Activision Blizzard door Microsoft verder te onderzoeken in verband met concurrentiebelangen.

Het is bekend dat Sony een deal heeft met de Call of Duty-makers om PlayStation-gamers eerder toegang te geven tot Call of Duty-content en het PlayStation-merk uitvoerig in beeld te brengen tijdens marketing. Maar het lijkt er nu ook op dat bij een mogelijke overname Call of Duty voorlopig niet op Game Pass mag verschijnen.

Volgens Microsoft zorgen de huidige afspraken tussen Sony en Activision er voor dat "er restricties zijn van een aantal jaren in verband met de plaatsing van Call of Duty-games op Game Pass". Precieze details over deze restricities zijn er niet - zo is niet duidelijk of Microsoft deze op een of andere manier kan omzeilen en wanneer deze afspraak afloopt. Hoe dan ook heeft Xbox-baas Phil Spencer eerder al gemeld alle afspraken tussen Sony en Activision in ere te houden, mocht de overname doorgaan.

Het is waarschijnlijk dat Microsoft dit heeft gemeld om duidelijk te maken dat Call of Duty niet zo snel op Game Pass kan verschijnen - een actie waar de CMA eerder al zorgen over heeft geuit, omdat het zou betekenen dat Xbox-gamers Call of Duty voor een zachter prijsje kunnen spelen dan PlayStation-gamers.

Hoe dan ook wordt de mogelijke overname van Activision Blizzard door Microsoft nog in verschillende landen onderzocht. Er zijn ook al enkele landen die de overname hebben goedgekeurd, waaronder Brazilië.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Het wordt wel een soap zo zeg. Laat de deal gewoon lekker doorgaan en ga daarna verder concurreren. Niet allemaal zo moeilijk doen!

0

Echt, Sony is ontzettend bang voor Microsoft lijkt het wel. Allerlei afspraken maken zodat games maar niet op GamePass komen. Veel negatieve energie daar. Ga uit van je kracht ipv dit gezeur.

0

@mhnl1979 Ja precies, dat geld hadden ze mooi kunnen steken in een aantal remakes :p Wie weet volgend jaar de remake van Spiderman of Horizon Forbidden West. Nee maar ff serieus zeg, Sony heeft veel goede exclusives, laat ze inderdaad daar op focussen..

0
test

@mhnl1979 Heel logisch toch? Hoe meer exclusives en AAA games er op die gamepass komen, hoe aantrekkelijker wordt, dus hoe meer concurrentie voor Sony. Microsoft doet eigenlijk hetzelfde door die overname waardoor COD straks mogelijk helemaal niet meer op Playstation uitkomt. Beiden willen gewoon het platform zijn met de beste games en meeste exclusives om mensen over te halen voor hun console te kiezen.

0

Aanbevolen voor jou