Sony zou aan Game Pass-concurrent voor PlayStation werken

Sony zou aan Game Pass-concurrent voor PlayStation werken

Sony zou intern een nieuwe service in ontwikkeling hebben voor PlayStation-consoles waarmee het bedrijf het op wil nemen tegen Xbox Game Pass.

Dat meldt Bloomberg's Jason Schreier, die wel vaker op voorhand correcte informatie naar buiten heeft gebracht. Het project zou de codenaam Spartacus dragen en in de lente van 2022 moeten lanceren.

De service zou zowel PlayStation Plus als PlayStation Now combineren en omvormen tot één abonnementsservice met verschillende betaalniveaus. Voor het laagste betaalniveau zouden spelers toegang krijgen tot online gaming, maar met hogere niveaus zouden ook diverse PlayStation 4- en 5-games zonder extra kosten gespeeld kunnen worden - al zou Sony niet de allernieuwste PlayStation-games er op willen zetten. Een nog duurder abonnement zou vervolgens ook toegang geven tot allerlei klassieke PS1-, PS2-, PS3- en PSP-games.

Sony heeft het bovenstaande gerucht vooralsnog niet bevestigd. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

We wachten maar af.....maar ik hoop op niet teveel verschillende pakketten en dan kiezen tussen 1 (online only) of 2 (online + games ).

0

Dat was te verwachten. Sony gaat niet zijn exclusives naar gamepass brengen. En microsoft niet hier naar toe. Wordt net zoiets als Netflix versus Disney plus versus amazon prime. Ik verwacht dat beide game giganten nog aardig wat game studio's gaan opkopen. Betekent wel dat je beide consoles moet aanschaffen om beiden te spelen. Maar ja een xbox s is maar 299 en gamepass draait ook op pc. Ik ben wel benieuwd of sony zijn service ook naar pc brengt want dan bereiken ze pas echt een grotere doelgroep en meer abonnees. En uiteindelijk verdienen ze het geld toch niet aan de console zelf maar aan de games of deze service.

0
test

@lightyears micro wilt niet alleen tot consoles ook naar smart TV, daarom zei Phil Spencer ook starfield komt naar devices with support gamepass. Ik verwacht in 2022 of 2023 gamepass op smart TV komt en dan kijken of Sony dat ook kan doen via azure. Maar dat ze met iets bezig waren had Jim Ryan al vorig jaar gezegd en dan de samenwerking met Microsoft voor azure weet je dit komt vroeg of laat.

0

@hulstpower Van smart tv plannen ben ik niet zo op de hoogte. Maar ik vraag me af of een smart tv voldoende rekenkracht heeft voor zware spellen. Of komen dan alleen films en gestreamde games naar smart tv met game pass? Dan is het een soort Google stadia?

0

Aanbevolen voor jou