Sony ziet iPad- en iPhone-gaming als kans | Gamer.nl

Sony ziet iPad- en iPhone-gaming als kans | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Nintendo's Satoru Iwata heeft meerdere keren gezegd dat de goedkope games op mobiele apparaten de prijsperceptie van gamers negatief beïnvloeden, waardoor zij steeds minder bereid zijn om zestig euro te betalen voor een spel. Tretton ziet deze bedreiging niet als zodanig: "Als ik een bioscoop open naast een andere bioscoop en vijftig cent per kaartje ga vragen, maar ik toon je dingen die ik met mijn camcorder heb gefilmd, dan denk ik niet dat het een bedreiging vormt voor de bioscoop die dertien dollar per kaartje vraagt", geeft Tretton als voorbeeld.

"Het gaat erom dat mensen redelijke verwachtingen hebben. Ik denk niet dat we mensen trainen om vijf dollar voor een game te betalen. Kwaliteit komt altijd bovendrijven. Voor elke consument die je aan een tablet of smartphone verliest, zijn er drie consumenten die geïntere eerd raken in gamen op een simpele manier. En die mensen kunnen mi chien uitgroeien tot volwaardige gamers. We zien dat als het tegenovergestelde van een bedreiging, als een kans."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou