Sony ziet hardware- en softwareverkopen toenemen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het totale verkoopresultaat van de divisie waar de PS3, PSP en PS2 onder vallen, nam toe met 32,4 procent tot 2,87 miljard euro. Het operationele verlies werd teruggebracht van 32 naar 3 miljoen euro.

Er werden in het eerste kwartaal 2,4 miljoen PS3's verkocht, een miljoen meer dan in hetzelfde kwartaal in 2009. De hardwareverkopen van de PSP namen af met één miljoen. De PlayStation 2 ging wereldwijd nog 1,6 miljoen keer over de toonbank, net zo vaak als in dezelfde periode vorig jaar.

Software

Wat betreft de verkoop van software werden er 24,8 miljoen PS3-spellen verkocht, tien miljoen meer ten opzichte van dezelfde periode het jaar daarvoor. Voor de PSP zag Sony een lichte stijging van 900.000 tot een totaal van 9,2 miljoen aan verkochte spellen. De verkoop van PS2-spellen daalde daarentegen sterk, er werden ruim vijf miljoen minder titels verkocht.

Eerder deze week werd al bekendgemaakt dat Sony voor het eerst sinds twee kwartalen weer in de zwarte cijfers terecht wist te komen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou