Sony zet mogelijk een gamingtelefoon in de markt | Gamer.nl

Sony zet mogelijk een gamingtelefoon in de markt | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Engagdet heeft van een anonieme bron vernomen dat de GSM-divisie van Sony, Sony Eric on, druk bezig is aan het ontwikkelen van een geheel nieuw gamingplatform evenals een nieuw apparaat en 'ecosysteem'. Het bedrijf zou zich al in een ver gevorderd stadium van het ontwikkelingsproces bevinden.

Ontwerp

Het apparaat wordt beschreven als een kruising tu en de PSP Go en de Captivate-telefoon van Samsung. Het zou gaan om een horizontaal uitschuifbare telefoon, die op de plek waar normaal het QWERTY-toetsenbord te vinden is, een vierpuntsdruktoets en de vier kenmerkende PlayStation-knoppen heeft zitten. Als alternatief voor de analoge stick, die op de PSP Go is terug te vinden, krijgt de gamingtelefoon "een wijde touchpad".

De bron liet verder weten dat de hardware onder meer bestaat uit een 5 megapixel camera, een display geschat op 4 inch en een 1GHz Snapdragon CPU. De telefoon zou momenteel het Xperia-merk dragen, maar later ook als een PlayStation-apparaat worden aangemerkt. 

Software

Wat betreft de software weet de bron te melden dat het apparaat draait op Gingerbread, versie 3.0 van het Android-besturing ysteem. Ook zou er voor het apparaat een speciaal gedeelte ingericht worden op de Android Market, waar Android-gebruikers applicaties kunnen aanschaffen en downloaden. Hierop komen spellen te staan die wat betreft grafische kracht ergens rond de kracht van de PSP liggen.

Engagdet benadrukt dat het goede redenen heeft om aan te nemen dat de bron het bij het juiste eind heeft en meldt dat de gamingtelefoon mogelijk al oktober dit jaar geïntroduceerd zal worden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou